Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، تقویمی فرماندار ملکان در جلسه شورای فرهنگ عمومی گفت: این قلعه نیز مانند بسیاری از آثار تاریخی بزرگ مثل تخت سلیمان تکاب و تخت جمشید به پایگاه ملی فرهنگی تبدیل  می شود.

فرماندار ملکان گفت: قلعه تاریخی بختک به عنوان یکی از آثار به یاد ماندنی از دوران گذشته ضمن معرفی فرهنگ و هویت تاریخی این منطقه، می‌تواند در جذب هر چه بیشتر گردشگر داخلی و خارجی نیز موثر باشد و به همین دلیل نیازمند همکاری و توجه هر چه بیشتر به این قلعه تاریخی از سوی ارگان‌ها و نهاد‌های مسئول هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقویمی افزود:  با بررسی‌های سطحی قلعه، قدمت این اثر به دوره‌های پیش از تاریخ تا دوره اسلامی می رسد و عمده آثار مکشوفه در آن به دوره‌های ساسانی و اشکانی مربوط است .

گفتنی است قلعه بختک بخش لیلان مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است که در ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ با شماره ۲۷۸۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در جریان ساماندهی منطقه لیلان و با تلاش باستان شناسان، سکه‌های بیزانسی از جنس طلا مربوط به دوره روم شرقی در این منطقه کشف شد که ۲ برابر سکه بهار آزادی کنونی وزن داشتند.

طبق اسناد تاریخی و گمانه زنی باستان شناسان، منطقه لیلان، اقامتگاه تابستانی خسروپرویز در کرانه‌های جنوبی دریاچه ارومیه بوده است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پایگاه ملی و فرهنگی قلعه تاریخی بختک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۸۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم


علیرضا عسکری مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.
او افزود: هم اکنون تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.
عسکری با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است افزود: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده بارو‌های خشتی نقش رستم برمی گردد که طی این بارندگی‌ها بخش بارو‌ها و آوار‌های رسوب شده باستانی دچار رانش شد.
او گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟