Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، احمد حمزه زاده صبح امروز در جلسه شورای راهبردی پایگاه میراث‌فرهنگی قلعه بختک لیلان با تأکید به اینکه انجام هرگونه کاوش باستان‌شناسی در مجموعه تاریخی قلعه‌بختک لیلان منوط به اجرای مطالعات جامع علمی و پژوهشی و همچنین اخذ مجوز باستان‌شناسی از پژوهشگاه باستان‌شناسی است، ادامه داد: پیش از انجام هرگونه اقدام باستان‌شناسی در این مجموعه می‌بایست مطالعات پایه‌ای انجام و مجوز باستان‌شناسی از پژوهشگاه باستان‌شناسی اخذ شود تا براساس نتایج آن وضعیت عرصه‌هایی که نیاز به آزادسازی و انجام عملیات باستان‌شناسی دارند مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه با اشاره به اینکه عملیات باستان‌شناسی پیشین در این مجموعه از جمله اقدامات لازم برای ثبت این پایگاه به عنوان پایگاه ملی میراث فرهنگی بود، افزود: به دنبال کاوش‌های باستان‌شناسی انجام‌گرفته در این مجموعه، آثار ارزشمندی چون برج‌ها و دیوارهای خشتی کاوش و پدیدار شده که لازم است تا برای مصون ماندن از هرگونه آسیب‌های طبیعی، اقدامات اصولی مرمتی و حفاظتی آغاز شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی به انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی برای انجام مطالعات علمی و پیشبرد اهداف باستان‌شناسی در قلعه‌بختک اشاره کرد و گفت: لازم است تا در راستای انجام مطالعات دقیق و علمی همچون مجموعه ربع رشیدی، با دانشگاه‌های معتبر داخلی و همچنین خارجی تفاهم‌نامه‌هایی مشترک منعقد شود تا اهداف حفاظتی و صیانتی از این مجموعه به نحو احسنت انجام شود.

او در ادامه از شهرداری ملکان خواستار جلوگیری از اجرای هرگونه عملیات ساخت‌وساز در محدوده مجموعه تاریخی قلعه‌بختک لیلان شد و گفت: با توجه به اینکه این مجموعه تاریخی خارج از محدوده شهر اما در حریم شهری قرار گرفته است، لذا از شهرداری لیلان می‌خواهیم تا از صدور مجوز هرگونه ساخت‌وساز در حریم مجموعه تاریخی قلعه‌بختک خودداری کند.

حمزه زاده در خاتمه، گفت: در خصوص پیشنهاد شهرداری ملکان مبنی بر ایجاد فضای سبز در مساحتی بالغ‌بر دو هزار مترمربع در محدوده این مجموعه تاریخی، با توجه به اینکه عرصه این مجموعه ملی است، لذا پیشنهاد مذکور باید در شورای فنی مطرح و نتیجه ابلاغ شود.

کد خبر 4969756

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی آذربایجان شرقی تبریز ملکان ویروس کرونا بوشهر شیراز شیوع کرونا قزوین گرگان ایلام شهرکرد بیرجند ستاد مقابله با کرونا استانداری سمنان مجلس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان دهه کرامت باستان شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۳۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی گفت: این اشیاء که از موزه ملی ایران (موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است