Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز-ایرنا- نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی از بررسی موضوع ایجاد پایگاه میراث فرهنگی در محل قلعه بختک بخش لیلان در این شهرستان خبر داد.

سلمان خدادادی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، به نشست اخیر خود با معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و افزود: با حمایت های انجام شده، تخصیص اعتبار مناسب و با همکاری و مشارکت شهرداری، فرمانداری و میراث فرهنگی اتفاقات بسیار خوبی در این خصوص صورت گرفته است که امیدواریم همین روند برای ایجاد پایگاه «قلعه بختک لیلان» نیز تداوم یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: قلعه تاریخی «بختک» به عنوان یکی از آثار به یاد ماندنی از دوران گذشته ضمن معرفی فرهنگ و هویت تاریخی این منطقه، می تواند در جذب هرچه بیشتر گردشگر داخلی و خارجی نیز موثر باشد و به همین دلیل نیازمند همکاری و توجه هرچه بیشتر به این قلعه تاریخی از سوی ارگان ها و نهادهای مسئول هستیم.
خدادادی، نشست با رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را ارزشمند و مفید توصیف کرد و گفت: این سازمان ارتباط بسیار خوب با نمایندگان مجلس و قوه مقننه دارد و برگزاری نشست های متعدد با نمایندگان مجلس بیانگر توجه ویژه به حوزه میراث فرهنگی کشور است.
وی با بیان اینکه قدمت افزون بر سه هزار ساله قلعه «بختک» زمینه و بستری بسیار مناسب و مفید برای انجام فعالیت های مختلف در حوزه میراث فرهنگی و کاوش های باستانی است، یادآوری کرد: بررسی های سطحی قلعه، قدمت این اثر را دوره های پیش از تاریخ تا دوره اسلامی نشان می دهد و عمده آثار مکشوفه در آن به دوره‌ های ساسانی و اشکانی مربوط است.
به گزارش ایرنا، قلعه بختک بخش لیلان از توابع شهرستان ملکان در آذربایجان شرقی مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است که در 19 مرداد 1379 با شماره 2780 به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در جریان سامان‌ دهی منطقه لیلان و با تلاش باستان شناسان، سکه‌های بیزانسی از جنس طلا مربوط به دوره روم شرقی در این منطقه کشف شد که 2 برابر سکه بهار آزادی کنونی وزن داشته اند.
طبق اسناد تاریخی و گمانه زنی باستان شناسان، منطقه لیلان، اقامتگاه تابستانی خسروپرویز در کرانه های جنوبی دریاچه ارومیه بوده است.
«لِیلان»، جنوبی‌ترین شهر آذربایجان شرقی و مرکز اداری بخش لیلان شهرستان ملکان است؛ این شهر در ۲۰ کیلومتری جنوب‌شرق ملکان، ۱۶۳ کیلومتری جنوب‌غرب تبریز و ۶۷۸ کیلومتری شمال‌غرب تهران واقع شده‌است.
جمعیت لیلان حدود هفت هزار نفر و سی و سومین شهر آذربایجان شرقی از نظر جمعیت محسوب می‌شود.
3038/518

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی میراث قلعه بختک لیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۴۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، علیرضا عسکری چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.

وی افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

عسکری با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است افزود: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده بارو‌های خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش بارو‌ها و آوار‌های رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

وی گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

انتهای پیام/424/.

 

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه